| |

Βίος και πολιτεία του Cliff Burton

Στις αρχές του 2018, ο  Cliff Burton τιμήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της California.

Μετά από ένα μαραθώνιο υπογραφών των θαυμαστών των Metallica, η 10η Φεβρουαρίου και κάθε 10η Φεβρουαρίου πλέον θα γιορτάζεται ως Cliff Burton Day.

Οι BurStock Productions για να τιμήσουν με τη σειρά τους τον Cliff Burton, κυκλοφόρησαν ένα ντοκιμαντέρ.

Ο τίτλος του: “The Salvation Kingdom” στο οποίο η αδερφή του Cliff, Connie, αφηγείται ένα κομμάτι της ζωής του και διηγείται άγνωστα κομμάτια της.

~~{}~~

Cliff Burton και Metallica:

Να θυμίσουμε ότι το 1982 έπαιζε με την τότε μπάντα του, τους Trauma, σε μια συναυλία στο Los Angeles όπου τον είδαν ο James Hetfield και ο Lars Ulrich.

Εντυπωσιάστηκαν από το παίξιμο και το σόλο του μπάσου του Cliff, οπότε του πρότειναν μια θέση στο συγκρότημα.

Ο Cliff δέχτηκε και συμμετείχε στη σύνθεση των χρυσών άλμπουμ των Metallica: 

Kill ‘Em AllRide The Lightning and Master Of Puppets.

Εάν δεν είχε αποφασίσει η μοίρα να συμβεί το τροχαίο της 27ης Σεπτεμβρίου κι ο Cliff Burton δεν είχε σκοτωθεί, ίσως οι Metallica να έγραφαν ακόμη την αυθεντική σκληρή μουσική που τους έκανε τα μεγαθήρια του metal που γέννησαν.

Ίσως πάλι o Cliff να είχε αποχωρήσει από μόνος του από την μπάντα, ίσως να ήταν επιρρεπής σε ουσίες και καταχρήσεις τις οποίες κατά καιρούς έχουν παραδεχτεί και οι Metallica και ο Dave Mustaine.

Η συγκεκριμένη ταινία-ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε παλιούς λάτρεις των Metallica για να τους θυμίσει ποιος συνέβαλε στην μουσική που ακόμη και σήμερα ακούμε, αλλά και στους νέους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του Cliff Burton.

To link της ταινίας:

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts