Θα τηρήσουμε τα μέτρα στην παραλία;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά.

Ενώ μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ο καιρός μας έδειχνε το σκληρό του πρόσωπο, τελικά υποχώρησε στις εποχικές περιστάσεις και άφησε τον υδράργυρο να ανέβει στα φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα.

Στη χώρα μας, οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για την καλοκαιρινή περίοδο κυμαίνονται μέχρι και λίγο πάνω από τους τριάντα βαθμούς.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε, μας επανάφερε στην ελληνική ατμοσφαιρική πραγματικότητα, καθώς η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα και έφτασε, σε μερικές περιοχές, ακόμη και τους τριανταοκτώ βαθμούς Κελσίου.

~~~~

~~~~

Πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν την ευκαιρία για μια βόλτα σε κάποια κοντινή, στον τόπο διαμονής τους, παραλία.

Όμως φέτος οι βόλτες στις γαλάζιες ακτές της χώρας μας, θα είναι λίγο διαφορετικές. Ήδη όσοι έχουν καταφέρει να αποδράσουν από τις πόλεις για ένα σαββατοκύριακο ή και για μία ημέρα, αυτό το έχουν καταλάβει.

Οι κανόνες ασφαλείας και τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοιό, έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος στα beach bars όλης της χώρας, αλλά και μια καινούργια και εντελώς διαφορετική καλοκαιρινή πραγματικότητα για όλους τους Έλληνες.

~~~~

Οι ξαπλώστρες στις παραλίες θα δίνονται μόνο μετά από κράτηση στο εκάστοτε μαγαζί, την οποία κράτηση θα έχει κάνει ο πελάτης προτού φτάσει στην παραλία.

Οι αποστάσεις που θα έχουν οι ξαπλώστρες και ομπρέλες ανά παρέα, θα είναι δύο μέτρα. Περισσότερα από δύο άτομα σε ένα σετ, απαγορεύεται.

Η μη τήρηση των μέτρων θα φέρνει τσουχτερά πρόστιμα στα beach bars, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν ότι η σεζόν αυτή θα πάει χαμένη, καθώς δε γίνεται να δουλέψουν τα μαγαζιά τους με τους υπάρχοντες κανόνες – νόμους που έχει επιβάλει το κράτος.

Ειδικά όταν ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά το μισό, αφού η μισή σεζόν τους πήγε στράφι λόγω της πανδημίας.

~~~~

~~~~

Παρά τις δηλώσεις των επιχειρηματιών, η κίνηση στις παραλίες της χώρας φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος και το είδος των περιστάσεων που βιώνουμε.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν προτιμούν κάποια ομπρέλα σε ένα από τα beach bars, αλλά έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο τους όλα τα απαραίτητα σύνεργα για μια βουτιά και μια ηλιοθεραπεία.

Ψάθες, ομπρέλες, φορητό ψυγείο με προμήθειες και πολύ όρεξη για μια βουτιά.

Η καραντίνα μοιάζει σαν ένα μακρινό και ξεχασμένο όνειρο, καθώς τα χαμόγελα στα πρόσωπα επέστρεψαν, μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου.

~~~~

Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν αφήσει εντελώς πίσω τους όσα περάσαμε τους δύο μήνες του εγκλεισμού.

Ειδικά οι γονείς, δηλώνουν ανήσυχοι ως προς τις μαζικές συγκεντρώσεις λουόμενων στις θάλασσες.

Αν και, όπως μας είχαν ενημερώσει οι ειδικοί από την αρχή της έξαρσης του ιού, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν όσο κινδυνεύουν οι ενήλικες.

Ωστόσο, οι περισσότεροι γονείς της χώρας είναι προβληματισμένοι.

~~~~

Με τα καινούργια μέτρα να τηρούνται πιστά, θα είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει καινούργια έξαρση του covid 19.

Παρ’όλα αυτά, κάθε γονιός έχει στο νου του ότι μια πιθανή εστία μόλυνσης είναι μια μεγάλη συγκέντρωση παιδιών, τα οποία αν και μπορεί να είναι ασυμπτωματικά, εάν μολυνθούν μπορεί να περάσουν τον ιό σε κάποια ευπαθή ομάδα.

Οπότε φέτος το καλοκαίρι, θα έχουν μια ακόμη ανησυχία για τα παιδιά τους, πέρα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τις ατέλειωτες ώρες στο θαλασσινό νερό και τη συχνή χρήση του αντηλιακού.

~~~~

~~~~

Σε γενικές γραμμές, οι πολίτες δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί με τη νέα καλοκαιρινή πραγματικότητα, καθώς ακρότητες περασμένων ετών δεν έχουν αναφερθεί.

Όπως θυμόμαστε από περασμένα καλοκαίρια, η πολυκοσμία έφερνε τσακωμούς μεταξύ λουόμενων, υπερτιμολόγηση από καταστηματάρχες, υπερβολικά σκουπίδια σε ακτές.

Αυτά τα φαινόμενα, προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν να έχουν σταματήσει.

Μένει να δούμε αν θα τηρηθούν οι κανόνες μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού ή αν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο όλων κάπου στα μισά του.

Τότε, έχει ανακοινωθεί ότι το κράτος θα αναγκαστεί να δράσει εκ νέου, παίρνοντας ακόμη σκληρότερα μέτρα.

~~~~

https://www.youtube.com/watch?v=5DDEl7JnWvo

~~~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts