ΛΕΞ – Χιλιάδες κόσμου στην Πετρούπολη

Αν και δε συνηθίζω να γράφω για μουσική, θα κάνω μια εξαίρεση για τον ΛΕΞ. Επειδή αυτό που συνέβη στο Θέατρο Πέτρας ήταν πρωτόγνωρο για όλους τους φίλους της ελληνικής hiphop.

Ο ΛΕΞ είναι ένας από τους λίγους της ελληνικής hiphop σκηνής που κρατάει τον πήχη χαμηλά. Ακόμη κι αν σε κάθε του live επικρατεί ένας πανικός.

Ακόμη κι αν κρατάει ακόμη τον αέρα των ΒΟΡ.ΑΣ (Βόρεια Αστέρια). Ακόμη κι αν η τελευταία του δουλειά μπήκε στις “τάσεις” του youtube.

Ναι, ζήσαμε να δούμε σαν νούμερο “1” στις τάσεις έναν hiphop καλλιτέχνη. Η τελευταία του δουλειά, 2ΧΧΧ, κυκλοφόρησε το Μάιο του περασμένου έτους.

Κι έσκασε σαν βόμβα.

~~

Νομίζω ήταν Τετάρτη βράδυ ή Τρίτη βράδυ.

Βγαίνει η ειδοποίηση από το κανάλι Τ.Γ.Κ. (Τέχνη Για Κολλημένους). Ανοίγω το παράθυρο και μένω με το στόμα ανοιχτό.

Ένας καινούργιος δίσκος του ΛΕΞ έχει ανέβει στην πλατφόρμα. Πέρασα όλο το βράδυ, από τη 1 τη νύχτα μέχρι τις 6 το ξημέρωμα να τον ακούω.

Χωρίς να βαρεθώ λεπτό, κατάλαβα γιατί ο ΛΕΞ αργεί να βγάλει δίσκο. Πραγματικά, κάθε τέσσερα χρόνια, περιμένουμε και παίρνουμε έναν δίσκο που θα τον ακούμε για πάντα.

Και όχι, δεν είμαι ένα ακόμη fanboy του ΛΕΞ. Αλλά μπορώ να ξεχωρίσω τους καλούς και τους σκάρτους στη φάση του ελληνικού hiphop.

Κι ο ΛΕΞ σίγουρα δεν ανήκει στους δεύτερους.

~~

Στο Θέατρο Πέτρας στήθηκε μια συναυλία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά hiphop χρονικά. Πολλοί λένε ότι παρευρέθησαν πάνω από 10.000 άτομα.

Κι όλα διαφορετικής ηλικίας, ναι, ο ΛΕΞ δεν απευθύνεται μόνο σε πιτσιρικάδες.

Πολλοί και διαφορετικού τύπου φίλοι της rap κουλτούρας βρέθηκαν εκεί να ακούσουν έναν από τους λίγους λόγους που το ελληνικό hiphop θα συνεχίσει να υπάρχει.

ΛΕΞ – Vittorio

Το παραπάνω βίντεο ανήκει στο:
GREEK HIP HOP EVENTS

~~

Όπως ήταν αναμενόμενο, το live ξεκίνησε με το Vittorio.

Όπως μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε, επικράτησε πανικός. Χέρια στον αέρα, ο κόσμος να τραγουδάει, καπνογόνα παντού.

Αν και με βρίσκει αντίθετο αυτή η συνήθεια σε συναυλίες.

Πραγματικά, ειδικά όταν ανάβουν κοντά στη σκηνή, είναι δύσκολο για αυτόν που βρίσκεται επάνω να τραγουδήσει. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν οι μικρότεροι φίλοι πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να ανάβουν πυρσούς.

~~

Αλλά στα του Live.

Από το Vittorio ακούστηκε η συγκίνηση στη φωνή του ΛΕΞ. Και να πούμε και την αλήθεια, είναι αναμενόμενο.

Ένας hiphopάς από τη Θεσσαλονίκη να παίζει μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμου; Ακόμη και με χρόνια παρουσίας μέσα στο χώρο, ένα δέος δικαιούται να το νιώσει.

~~

Ο ΛΕΞ ταξίδεψε στη solo δισκογραφική του πορεία το κοινό και απέσπασε το μεγαλύτερο και ηχηρότερο χειροκρότημα που έχει αποσπάσει ποτέ ένας mc. Στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Ναι, ζήσαμε να δούμε γεμισμένο το Θέατρο Πέτρας από κόσμο ο οποίος ακούει hiphop. Ναι, ζήσαμε να δούμε ένα hiphoper να γεμίζει ένα θέατρο που κατά κύριο λόγο γεμίζει με διαφορετικού είδους καλλιτέχνες και μουσικές.

Κι όλα αυτά χωρίς καμία διαφήμιση από τα καθημερινά μέσα ενημέρωσης. Κι αυτή είναι η μαγεία στη σκηνή.

Ποτέ δε βασίστηκε στη mainstream μουσική βιομηχανία και στις προωθήσεις της.

~~

Ο ΛΕΞ είναι ένας μόνο από τους ελάχιστους μεν, καλούς δε, που εκπροσωπεί το ελληνικό hiphop και την κουλτούρα του.

Που μαθαίνει σε μικρότερης ηλικίας άτομα τη φιλοσοφία ζωής που περιγράφει το hiphop.

Κι αυτό είναι κάτι το εξαιρετικό. Μακάρι το κύμα του ΛΕΞ να το ακολουθήσουν κι άλλοι της σκηνής.

Ήρθε η στιγμή, εδώ και καιρό έχει έρθει για την ακρίβεια, που πρέπει να βάλουμε το πραγματικό ελληνικό hiphop ξανά στο χάρτη.

(Αθάνατη αράδα από Terror X Crew).

Τελευταίο κομμάτι του ήταν το παρακάτω:

Τίποτα στον κόσμο

Το παραπάνω βίντεο ανήκει στο:
SbVerde GR

~~

Όση ενέργεια είχε απομείνει στο κοινό, καταναλώθηκε στο παραπάνω σημείο. Πραγματικά, όσοι δεν παρευρέθησαν στο Θέατρο Πέτρας την συγκεκριμένη Παρασκευή, έχασαν.

Δυστυχώς είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Όμως ο καιρός είναι μπροστά μας για ακόμη πολλά τέτοια lives, καλά να είμαστε.

Και εις άλλα με υγεία παιδιά, ΛΕΞ πάντα τέτοια και καλύτερα.

~~

Κουτσομπόλες διαχειρίστριες, ρουφιάνοι θυρωροί / Τρωκτικά μ’ ακουστικά ακούν τις συνομιλίες Μας χαζεύουν οι εξωγήινοι μέσα από το κουτί / Κανένας ασφαλής μέσα στις πολυκατοικίες

~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts