|

Αγαπημένο Devil May Cry Remasterd

Το Devil May Cry δε χρειάζεται συστάσεις. Ήταν μια σειρά παιχνιδιών που σημάδεψε όλους τους έφηβους στις αρχές της δόξας του PlayStation2.

Ήταν το καλύτερο παιχνίδι στην κατηγορία scifi-horror καθώς έφερε το horror-hack ‘n slash στο προσκήνιο. Ίσως τα πρώτα τρία παιχνίδια να ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

Άλλωστε, όπως συμβαίνει σε κάθε σειρά παιχνιδιών, έρχεται και η πτώση.

Αλλά τα τρία πρώτα Devil May Cry που αγαπήσαμε τα είδαμε, τα παίξαμε και τα θυμηθήκαμε σε μια Remastered συλλογή.

~~{}~~

Το πρώτο Devil May Cry υπήρχε σαν μία ιδέα Sequel σειράς για το Resident Evil, αλλά αυτή η ιδέα απορρίφτηκε γρήγορα και το παιχνίδι έχτισε ένα  δικό του κόσμο.

Η Capcom, τότε μια πιο δυνατή εταιρία παιχνιδιών, και ο Hideki Kamiya δούλεψαν για να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα:

ένα παιχνίδι με σπαθιά, ρεβόλβερ, γρίφους και με ιστορία που δεν είχαμε ξανασυναντήσει.

Ο Hideki Kamiya ήταν πίσω από την παραγωγή και σκηνοθετική αισθητική των πρώτων Resident Evil και το σχέδιο ήταν να γίνει το Devil May Cry μια διαφορετική συνέχεια με άλλη οπτική στο σύμπαν των νεκροζώντανων.

Mετά από ένα ταξίδι στην Ευρώπη για φωτογράφηση υλικού που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα του Kamiya για υπόβαθρο στο παιχνίδι, η άποψη του παραγωγού και σκηνοθέτη Shinji Mikami ακούστηκε για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, το νέο στυλ κάμερας που είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν, αλλά ακόμη περισσότερο η goth κουλτούρα που ήθελαν να χωρέσουν στο παιχνίδι δεν κολλούσε με το lore του Resident Evil.

Έτσι, ξεκίνησαν να γράφουν ένα νέο σενάριο ξεχωριστού παιχνιδιού. Ίσως να έπαιξε και ρόλο η Θεία Κωμωδία, στην οποία είναι, αμυδρά έστω, βασισμένο το παιχνίδι.

~~{}~~

Έτσι γεννήθηκε ο Dante, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς Devil May Cry,  γιος του δαιμονικού ιππότη Sparda.

Ο Sparda είχε επαναστατήσει υπέρ της ανθρωπότητας και καθαίρεσε τον Mundus, σφραγίζοντας μια πύλη που τον έκλεισε σε μια διάσταση μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων.

Το σπαθί του Sparda έχει κλειδώσει τις δυνάμεις του σε δύο μενταγιόν τα οποία εδόθησαν από την Eva, αγαπημένη του Sparda, στους δίδυμους γιους της Dante και Vergil.

Η Eva ήταν Άγγελος και ο Sparda ο αδερφός του άρχοντα των δαιμονικών δυνάμεων (Mundus) οπότε οι δυο πρωταγωνιστές της ιστορίας ήταν υβρίδια τα οποία είχαν την δύναμη να σκοτώσουν ακόμη κι έναν δαίμονα βασιλιά.

~~{}~~

~~{}~~

Βλέπουμε πως ήδη το υπόβαθρο της ιστορίας του Devil May Cry είναι βαθύ και το πρώτο παιχνίδι με playable χαρακτήρα τον Dante το δείχνει με τον καλύτερο (για τα τότε δεδομένα) τρόπο.

Δαίμονες κυνηγούν το μεγαλύτερο Kυνηγό τους, στον οποίο Κυνηγό ρέει το αίμα το οποίο τους καταδίκασε σε εξορία. Η ιστορία από το πρώτο έως και το τελευταίο παιχνίδι είναι γνωστή πλέον.

Οι λάτρεις του hack n slash που δεν έπαιξαν ή ήταν μικροί να δουν το πολύ καλό παιχνίδι της Capcom μπορούν να εξερευνήσουν πλέον το Devil May Cry σε PlayStation4, Xbox One και Microsoft Windows.

~~{}~~

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts