| |

Def Jam Fight For NY – Κομμάτια που έμειναν

Το μουσικό countdown συνεχίζεται δυνατά. Σήμερα θα ταξιδέψουμε πολλά χρόνια πίσω.

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια στο PlayStation 2 ήταν το Def Jam Fight For NY. Κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2004. Ήρθε στα χέρια πολλών από εμάς, τους gamers της εποχής εκείνης, αμέσως μετά την κυκλοφορία του.

Επρόκειτο για ένα action fighting παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε από την  EA Games.

Η ιστορία τού ακολουθεί μια υπόγεια κόντρα (hip hop) βαρόνων, οι οποίοι θέλουν να μονοπωλήσουν τον κόσμο της Νέας Υόρκης.

Το πιο αξιόλογο στοιχείο του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ήταν οι καλλιτέχνες που εμφανίζονταν σαν αντίπαλοι στις διάφορες αρένες. Ή σαν φίλοι στα διάφορα safe houses.

Rappers όπως ο Ludacris,  Method Man,  Busta Rhymes εμφανιζόντουσαν στην οθόνη. Το παιχνίδι είχε character creation, έτσι ο κάθε παίχτης μπορούσε να φτιάξει το χαρακτήρα που ήθελε. Επίσης, μπορούσε να μάθει στο χαρακτήρα του μέχρι τρία είδη πολεμικής τέχνης.

Ας παραδεχτούμε όλοι όσοι παίξαμε το παιχνίδι ότι κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τον Eminem.

Κι αποτύχαμε οικτρά.

Ακολουθεί το trailer του Def Jam Fight For NY. Για να το θυμηθούν όσοι το έχουν ξεχάσει και να το μάθουν οι μικρότεροι φίλοι μας.

~~{}~~

Η σημαντικότερη καινοτομία του Def Jam Fight For NY ήταν φυσικά τα τραγούδια. Οι περισσότεροι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στο παιχνίδι, έδωσαν και ένα κομμάτι σαν soundtrack.

Θα θυμηθούμε και θα ακούσουμε τα πέντε πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία έχουν χαραχθεί για πάντα στο μυαλό μας.

~~{}~~

Το παραπάνω κομμάτι ακουγόταν στο menu του παιχνιδιού. Το δίδυμο των Capone-N-Noreaga το κυκλοφόρησε το 2003, με τη  Def Jam Recordings.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του Def Jam Fight For NY. Όποτε και να το ακούσει όποιος ταξίδεψε στη συγκεκριμένη Νέα Υόρκη, θέλει να σηκωθεί και να λερώσει τα χέρια του.

Όχι βέβαια με τη βία που το συγκεκριμένο παιχνίδι διαφήμιζε. Αλλά με το οτιδήποτε θα διαταράξει την όποια γαλήνη έχει συνηθίσει.

~~{}~~

Ένα κομμάτι το οποίο κυριολεκτικά εκνεύρισε όλο τον κόσμο. Όταν δεν είχες κάποια αρένα για να εξασκήσεις τις μαχητικές σου ικανότητες, βρισκόσουν στο safehouse σου.

Εκεί, ενώ επέλεγες τις επόμενες σου κινήσεις, ακουγόταν σαν χαλί το παραπάνω κομμάτι. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην το έχει βαρεθεί.

Έπαιζε τόσο επαναλαμβανόμενα που ήταν ο μόνος λόγος να σπάσεις το δίσκο του Def Jam Fight For NY. Όμως, για να πούμε και την αλήθεια, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του παιχνιδιού.

Κι ας το έχουμε μισήσει.

~~{}~~

Η πρώτη μεγάλη μάχη του Def Jam Fight For NY ήρθε όταν παλέψαμε τον Crack. Το πρωτοπαλίκαρο του Crow, τον οποίο υποδυόταν ο  Snoop Dogg.

Ήταν η πρώτη αληθινά δύσκολη μάχη, καθώς όσοι θυμούνται, ο Fat Joe δεν έπεφτε με τίποτα. Το συγκεκριμένο κομμάτι έπαιζε όταν ο χαρακτήρας μας έμπαινε στο club όπου διεξαγόταν η μάχη.

Μέσα από τους σκοτεινούς δρόμους της πόλης, έβγαινε στο πιο φωταγωγημένο σημείο της. Εκεί όπου διεξαγόταν μια μάχη με πολλά λεφτά στο τραπέζι.

Γενικά, η σκηνή της εισόδου με το παραπάνω κομμάτι στα ηχεία, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία του παιχνιδιού.

~~{}~~

Και αυτό είναι το αγαπημένο μου κομμάτι από το Def Jam Fight For NY. Η μελωδία, ο στίχος του Bless, η έντονη παρουσία του στο όλο concept της μάχης που ακούγεται.

Όλα τα παραπάνω συμβάλουν στο να έχει καταχωρηθεί στα κατάστιχα ως το αγαπημένο μου.

Επίσης, ας θυμηθούμε ότι ο Bless είχε και το ωραιότερο blazing move σε όλο το παιχνίδι.

Το Get It Now ακόμη και σήμερα διατηρεί τη φρεσκάδα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, της πρώτης του κυκλοφορίας.

~~{}~~

Αυτό είναι το κομμάτι της τελικής μάχης. Ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με τον Crow και λύνει μια για πάντα τις διαφορές του μαζί του.

Από τις εμβληματικότερες σκηνές του παιχνιδιού: το γραφείο του Crow στις φλόγες, ο ίδιος ο Crow στο έδαφος και ο Joe Budden να λέει:

“Come and take a walk with me.”

Παλιός και καλός ήχος, παλιό και βαρύ hip hop. Ένα old school παράδειγμα, μια αφορμή για όποιους δεν ασχολήθηκαν με το παλιό hip hop να το κάνουν. Η ανατριχίλα είναι αναπόσπαστη όποτε και να ακούσουμε το κομμάτι.

Είναι το πιο άρρηκτα συνδεδεμένο τραγούδι με το Def Jam Fight For NY.

~~{}~~

Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το παιχνίδι, δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το PlayStation 2 για να ταξιδέψω και πάλι στη Νέα Υόρκη.

Στη συγκεκριμένη Νέα Υόρκη, αυτή του Def Jam Fight For NY. Πραγματικά ήταν ένα από τα διαμάντια του τότε gaming. Υπήρξε και η αφετηρία πολλών ανθρώπων να ασχοληθούν και να ακούσουν hip hop.

Κι αυτό είναι το καλύτερο από όλη την ιστορία του παιχνιδιού.

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts