|

Έχεις δει το Call of Cthulhu;

Το κλασικό έργο – μικρό διήγημα, Call of Cthulhu, του ενός και μοναδικού  H.P.Lovecraft είναι γνωστό.

Αλίμονο εάν δεν ήταν άλλωστε, ακόμη και σήμερα με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ο Lovecraft παραμένει ένας από τους πιο αγαπητούς και σημαντικούς συγγραφείς. Και από τους πιο πολυδιαβασμένους, προς μεγάλη έκπληξη πολλών.

Τώρα, με την δικιά μας ομάδα ανθρώπων με ανησυχίες, των gamers τρομάρα μας, τι σχέση μπορεί να έχει ο μαέστρος της φανταστικής λογοτεχνίας και της λογοτεχνίας τρόμου;

Με το παιχνίδι, το Call of Cthulhu των Focus Home Interactive. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ρόλων με survival – horror στοιχεία.

~~{}~~

~~{}~~

Ακολουθούμε την ιστορία του ιδιωτικού ερευνητή, Edward Pierce, ο οποίος έχει αναλάβει να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας στην Μασαχουσέτη. Με κάποιο τρόπο θα ανακαλύψει και την αναγέννηση ( μάλλον ) του Μεγάλου Παλαιού, του ίδιου του Cthulhu.

Ας δούμε το πρώτο gameplay του Call of Cthulhu, το οποίο μας δείχνει ελάχιστο από τον κόσμο του παιχνιδιού και ακόμη λιγότερο από τον τεράστιο κόσμο του Lovecraft.

~~{}~~

Η παραγωγή και η ανάπτυξη της ιδέας για το Call of Cthulhu ξεκίνησε το 2014, ενώ το 2016 πρωτοπαρουσιάστηκε σε trailer στην E3.

Βλέπουμε ένα first person παιχνίδι με αστυνομική – τρομακτική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι που ίσως καταφέρει να αγγίξει έστω και ελάχιστα τον κόσμο του H. P. Lovecraft  συστήνοντας τον έτσι σε ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την λογοτεχνία.

Έχουμε ξαναγράψει πως για αυτούς τους λόγους αγαπάμε το gaming.

Για να συστήνει ή να παρουσιάζει γεγονότα, ανθρώπους, έργα, ιστορία μέσα από ένα παιχνίδι κι ένα σενάριο σε κοινό που δε γνωρίζει ή δεν έχει ασχοληθεί με τα παραπάνω.

Οι Focus Home Interactive καθυστέρησε την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η οποία είχε ανακοινωθεί για το 2017.

Επίσημα το Call of Cthulhu κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου του 2018 για PlayStation 4, Xbox One και PC.

~~{}~~

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts