|

Ο Megaman γίνεται Σαράντα

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς Megaman κυκλοφόρησε το 1987 από την Capcom για το NES και συνέχισε να δίνει καινούργια παιχνίδια μέχρι και το 2008. Συνολικά η σειρά πούλησε μέχρι και το 2015 τριάντα εκκατομύρια κόπιες παγκοσμίως.

Ο Megaman αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσημη φιγούρα χαρακτήρα σε παιχνίδι μετά το Mario.

Η ιστορία τουλάχιστον στο πρώτο είναι: ο Dr. Light, ένας επιστήμονας, δημιουργεί ένα ανδροειδές ρομπότ, το Megaman για να τον βοηθά καθώς ετοιμάζει κι άλλα ρομπότ συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Στο εργαστήριο βρίσκεται και ο βοηθός του Dr Light, ο Dr Willy ο οποίος επαναπρογραμματίζει τα περισσότερα από αυτά τα ρομπότ. Για κάποιο κακό σκοπό.

Λογικά.

Μένει μόνο ο Megaman ενέγγιχτος, ο οποίος δέχεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος σώζοντας τον κόσμο από τη ρομποτική απειλή και τον Dr Willy, τον κακό που δε μπορεί κανείς μας να ξεχάσει.

~~{}~~

Το Franchise Megaman λοιπόν, πέρασε από κονσόλα σε κονσόλα. Προσπάθησε να φτιάξει από την αρχή το gameplay της, καθώς η Capcom ένιωθε πως έμενε πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Έφτασε και σε μια αγαπημένη σειρά anime των παιδιών του ’90. Αυτό το anime επηρέασε ακόμη και όσους δεν είχαν δώσει σημασία στο Megaman. Μετά την προβολή του, άρχισαν να κυκλοφορούν με GameBoy και το πρώτο παιχνίδι της σειράς στα χέρια τους.

Ταξιδεύοντας η φιγούρα του Megaman όλα αυτά τα χρόνια από Anime και Manga, μέχρι και σε άλλα παιχνίδια τύπου Street Fighter (συμμετέχοντας ως guest) έφτασε και στο 2017.

Η Capcom έκανε το θαύμα της εκείνο το έτος και μας παρουσίασε ένα καινούργιο Megaman παιχνίδι.

~~{}~~

Αν και μοιάζει σαν ένα απλό remake των αρχικών παιχνιδιών, κυκλοφόρησε σε Playstation 4, Xbox One αλλά και Nintendo Switch. Το κλασικό 2D gameplay εμφανίζεται και πάλι αλλά πολύ πιο όμορφο, το κλασικό “level to level” υπάρχει και μας αρέσει πολύ, τα επίσης κλασικά boss fights φαίνονται υπέροχα.

Στα τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του λοιπόν, ο Megaman εμφανίστηκε ξανά. Πλέον οδεύει προς τα σαράντα.

Είναι ίσως η αγαπημένη σειρά με ρομπότ που έχει εμφανιστεί και αν κρίνουμε από απόπειρες επανακυκλοφορίας άλλων, ας πούμε retro διαμαντιών, αυτή η σειρά είναι επιτυχημένη.

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts