Ονομάζεσαι Πράκτωρ

Παραπλανητικός ο τίτλος για clickbait. Συνέχισε παρακάτω.

Μακριά από εδώ οι ταμπέλες και αυτοί που έχουν συνηθίσει να τις κρεμάνε σε ανθρώπους, μακριά όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι ή τίποτα. Γιατί η κατανόηση προϋποθέτει αντίληψη κι αυτοί οι τύποι που κρατούν ταμπέλες δεν την έχουν. Για αυτό και μοιράζουν χαρακτηρισμούς άλλωστε. Αλλά στο θέμα των ημερών.

Ναι, σε αυτό.

Ναι, σε αυτό που είχαμε ξεχάσει όλοι εδώ και τρεις δεκαετίες και το είχαμε βάλει στον γύψο. Ναι, σε αυτό που το θυμηθήκαμε με την παρούσα πολιτική κατάσταση. Ναι, στο όνομα αναφέρομαι.

Ναι στο όνομα της Μακεδονίας αναφέρομαι. Ναι, με νοιάζει κι όχι δεν το είχα ξεχασμένο εδώ και τρεις δεκαετίες (νομίζουν οι περισσότεροι ότι τότε ανέκυψε). Όχι, δεν το ξέχασα. Άκουσα μια φορά πως ένα στόμα ελληνικό είπε τη φράση:

«Πολεμάμε για μια αυτόνομη Μακεδονία». Το λυπηρό ήταν πως πολεμούσε με αδερφό και το χαρμόσυνο είναι ότι έχασε. Ο συγκεκριμένος τουλάχιστον. Στην μάχη, όχι στην προπαγάνδα. Ανατρέξατε σε ιστορικές πηγές παρακαλώ για λεπτομέρειες, όχι Wikipedia.

Δεν με ενδιαφέρει το ότι ένα κρατίδιο της πλάκας που δημιουργήθηκε για συγκεκριμένο λόγο παριστάνει τον Κωνσταντάρα ενώ είναι ένας Τζανετάκος. Και θέλει να δώσει και σφαλιάρα.

Με ενδιαφέρει το ότι παρακολουθούμε, με πειράζει το ότι βλέπουμε μια παράσταση και απλά περιμένουμε την τελευταία πράξη για να ρίξουμε το χειροκρότημα. Αραλίκι καναπέ, μασούλημα ποπ-κορν και δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει.

«Και τι α κανς», θα με πεις σύντροφε Σαλονικιέ. Ξέρω ‘γω, να κάτσεις να μαλώσεις ίσως σου απαντήσω.

«Ναι ρε μάστορα αλλά αυτά που γράφεις ποιον ενδιαφέρουν» με ρωτάς τώρα, σε ακούω. Και δεν έχω απάντηση. Κανέναν λογικά. Αλλά τα γράφω.

«Και για ποιον λόγο ρε μάστορα τα γράφεις και μας σκοτίζεις τζάμπα δυο ολόκληρα λεπτά που διαβάζουμε» σε ακούω να ρωτάς τώρα. Επειδή για το συγκεκριμένο όπως και για άλλα ζητήματα δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.

«Εσύ;», με ακούς να σε ρωτάω τώρα.

Δεν ακούω απάντηση. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο κι οι δυο. Οπότε εγώ θα γράφω, εσύ ρώτα με τι κάνω.

Ας το λύσουμε τουλάχιστον με πανουργία ελληνική, μαζί με το όνομα ας δώσουμε και μερίδιο από το χρέος. Γεωγραφική περιοχή θα αλλάξουν οι γείτονες.

Μοιραστείτε το:

Similar Posts