| |

PlayStation 2 – Αγαπημένα game soundtracks

Για ακόμη μια φορά έχουμε αφιέρωμα σε μουσική. Σε soundtracks παιχνιδιών του PlayStation 2. Όσο δεν τελειώνει το τσίρκο των εκλογών, δε θα ακουμήσω σοβαρά θέματα.

Η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών είναι το PlayStation 2. Αναμφισβήτητο, μιλάνε οι αριθμοί.

Ποιός να μας έλεγε ότι στις 4 Μαρτίου του 2000, η Sony θα μας παρουσίαζε τη δυνατότερη σε πωλήσεις, κονσόλα της. Επίσης, ποιός να μας έλεγε ένα χρόνο αργότερα, ότι θα είχαμε στα χέρια μας την ομορφότερη παιχνιδομηχανή που έχει υπάρξει.

Ναι, όσο και να προχωρά η τεχνολογική εξέλιξη και να αλλάζει το design, το PlayStation 2 κατέχει την πρώτη θέση στην παρουσίαση. Είναι όμορφο. Είναι πανέμορφο, τί να κάνουμε;

Όλοι μας είχαμε κολλήσει με τις τεράστιες διαφορές στην εμφάνιση του σε σχέση με τον προκάτοχο, το αγαπημένο μας PlayStation 1.

Και αναφέρομαι αποκλειστικά στην πρώτη έκδοση του PlayStation 2, όχι στη slim έκδοση του. Στο παρακάτω χάρμα οφθαλμών:

~~{}~~

~~{}~~

Τα παιχνίδια που μας έχει χαρίσει το PlayStation 2 είναι πολλά. Τα soundtracks που μας έχουν σημαδέψει μέσα από αυτά τα παιχνίδια, είναι επίσης πολλά.

Εδώ θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε και να παρουσιάσουμε πέντε από αυτά. Για να θυμηθούν οι πιτσιρικάδες της τότε δεκαετίας τα ακούσματα τους.

Και να μάθουν οι πιτσιρικάδες του σήμερα κάποια κομμάτια και κάποια games που δε γνωρίζουν.

Ξεκινάμε λοιπόν.

~~{}~~

Need For Speed – Underground.

Ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια του PlayStation 2. Ένα παιχνίδι που μας έχει χαραχτεί όσο ελάχιστα στο κεφάλι μας.

Όχι, δεν πήρε τόσα credits μόνο λόγω της ομοιότητας του concept με το The Fast And The Furious. Όσοι το θυμούνται, επρόκειτο για ένα αξιόλογο racing game, με αναβαθμίσεις, ιστορία και πλοκή.

Και ατέλειωτες κόντρες με όλη την αφρόκρεμα του racing υποκόσμου.

Το παραπάνω κομμάτι έπαιζε στο κεντρικό μενού του παιχνιδιού. Αν και αρκετά τροποποιημένο από την αρχική του μορφή, λόγω των στίχων του.

Αποκλείεται κάποιος gamer της τότε περιόδου να μην το θυμάται. Από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια που σημάδεψαν το PlayStation 2.

~~{}~~

Η κονσόλα της καρδιάς μας, το PlayStation 2, είχε κάποια παιχνίδια βιτρίνες. Κάποια παιχνίδια που δημιούργησαν όλο το υπόβαθρο της πιο επιτυχημένης κονσόλας.

Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι το Devil May Cry. Ολόκληρη η σειρά των παιχνιδιών.

Η ιστορία του Dante ήταν αναμφισβήτητα από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που μας αφηγήθηκε η Sony.

Το παραπάνω soundtrack ακούγεται στο Devil May Cry 3: Dante’s Awakening. Πρόκειται για το παιχνίδι που βγήκε τρίτο στη σειρά, όμως είναι η αρχή της ιστορίας.

Δε θα κουράσω αναλύοντας το concept του παιχνιδιού και τη μακριά του ιστορία. Το βέβαιο είναι ότι όποιος δεν έχει εξερευνήσει το δαιμονικό αυτό κόσμο μικρός, έχασε.

Αν και πλέον, μπορεί να ταξιδέψει σε αυτόν, καθώς το τελευταίο κομμάτι του Devil May Cry της προπερασμένης γενιάς είναι διαθέσιμο στις κονσόλες του σήμερα.

~~{}~~

Συνεχίζοντας το ταξίδι του νου στα καλύτερα παιχνίδια του PlayStation 2, περνάμε στο αγαπημένο Silent Hill.

Ένα ιστορικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι που ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να το παίξει με το ίδιο ενδιαφέρον. Ίσως όχι με την ίδια αγωνία και τον ίδιο τρόμο όπως τότε.

Όμως με αμείωτο το ενδιαφέρον του.

Όλη η υπόθεση του Silent Hill είναι ένα αριστούργημα. Από το σενάριο μέχρι το gameplay του, από τους τίτλους αρχής μέχρι και το τέλος του.

Στο τέλος του Silent Hill 2, ακούγεται το παραπάνω κομμάτι. Σαν να μην έφτανε όλη η υπόθεση και η ιστορία του James, έπρεπε να συνδυαστεί με το Promise.

Και η αλήθεια είναι ότι συνδυάστηκε τέλεια.

~~{}~~

Ίσως το μόνο Final Fantasy που είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλο hype. Όλοι, ακόμη και σήμερα θυμόμαστε τον Tidus και το πόσο υπέροχα σχεδιασμένος χαρακτήρας ήταν.

Ακόμη και όσοι δεν ήταν και οι μεγαλύτεροι fans του franchise, το συγκεκριμένο παιχνίδι το είχαν παίξει. Σίγουρα θα ισχυρίζονταν το αντίθετο αν τους ρωτούσες, όμως εσύ ήξερες την αλήθεια.

Και η αλήθεια ήταν ότι τη συγκεκριμένη εποχή, δεν υπήρχε κανείς που να μην είχε περιπλανηθεί στη Spira.

Μια από τις πολλές μουσικές συνθέσεις του παιχνιδιού, είναι η παραπάνω.

Το Final Fantasy X θα το θυμόμαστε για πάντα. Τόσο για την ιστορία του, όσο και για τα soundtracks του.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πρώτα για το PlayStation 2.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι remake του έχει κυκλοφορήσει για PlayStation 3 και 4, αλλά και για  Nintendo Switch.

~~{}~~

Τελειώνοντας με τα παιχνίδια βιτρίνας, φτάνουμε στο κορυφαίο.

Το Metal Gear Solid είναι ο λόγος που πήραμε κονσόλα το 1998. Το Metal Gear Solid είναι η αιτία για την οποία μεγαλώσαμε πριν από την ώρα μας.

Ο Hideo Kojima είναι ο δημιουργός που μας έβαλε για τα καλά στην κοινωνία του gaming. Είναι ο λόγος για τον οποίο ερωτευτήκαμε τα παιχνίδια.

Το Metal Gear Solid είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχει υπάρξει ποτέ.

Είναι η ομορφότερη ιστορία που έχουμε δει. Είναι το μεγαλύτερο μάθημα που διδαχτήκαμε μέσω μιας κονσόλας και μιας τηλεόρασης.

Το παραπάνω soundtrack, όπως φαίνεται έτσι κι αλλιώς, έπαιζε στην εισαγωγή του Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty.

Αν δε βρήκε κάποιος ένα λόγο να ευχαριστήσει το PlayStation 2, ορίστε ο βασικός λόγος.

Το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι εκείνης της γενιάς, το πιο καλογραμμένο soundtrack εκείνης της περιόδου.

~~{}~~

Αυτές ήταν οι επιλογές μου αδέρφια κι αδερφές, από όσα παιχνίδια και soundtracks μπόρεσα να θυμηθώ. Αν ένας από εσάς έχει ακόμη την κονσόλα της καρδιάς μου, τον χαιρετώ σαν άλλος Big Boss .

I salute him.

Τον αναγνωρίζω σαν συνοδοιπόρο και συναγωνιστή. Εύχομαι να τον έκανα να ταξιδέψει νοητά στις πρώτες gaming εποχές του, όπως ταξίδεψα κι εγώ την ώρα που έγραφα το κείμενο.

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts