Συζητώντας με εσένα

Σε εσένα μιλάω πιτσιρίκο.

Κάποτε θα πεις πως σου τα έλεγα αλλά δεν με άκουσες. Το ξέρω αυτό γιατί το είπα κι εγώ κάποτε. Οπότε δώσε μια “Άλφα” προσοχή σε όποια λέξη ακολουθήσει και μην την ξεχάσεις ποτέ.

Κάποτε θα με ευχαριστήσεις κι αν όχι, δεν τρέχει και τίποτα.

Λοιπόν,

ξεκίνα από τα βασικά μικρέ, στο δημοτικό μην απομονώνεσαι και μην φοβάσαι τους άλλους.

Είναι άνθρωποι σαν κι εσένα αλλά ακόμα κι αν είναι γουρούνια χωρίς συναισθήματα όπως ίσως ορθώς φοβάσαι, δεν πειράζει. Καλό θα σου κάνει να μάθεις πως σκέφτονται τέτοια όντα από μικρά, οπότε ανοίξου και βάλε καινούργιους ανθρώπους δίπλα σου.

Που ξέρεις, μπορεί κάποιοι από αυτούς κάποτε να γίνουν και φίλοι σου. Κι όσο κι αν λες πως δεν τους χρειάζεσαι τώρα, κάποτε θα καταλάβεις πως ο κόσμος είναι καλύτερος με φίλους παρά με αυτό που έχεις ονομάσει και βαφτίσει καλό μέσα στο κεφάλι σου.

 

Μην καπνίσεις ποτέ ρε συ, δεν κάνεις απολύτως κανένα καλό στον οργανισμό σου και ειδικά αν ξεκινήσεις από μικρός, που από μικρός ξεκίνησες, στεναχωρείς και τους δικούς σου.

Ναι, όσο καλά κι αν το κρύβεις, όσο κι αν μασάς τις τσίχλες σου και μπουκώνεσαι με κρεμμυδοπιτόγυρα, μυρίζεις. Όσο καλά κι αν καταχωνιάζεις το πακέτο σου, πάντα φαίνεται.

Επειδή δεν σκέφτεσαι την υγεία σου από τώρα, σκέψου μόνο τους δικούς σου που στην ουσία σε βλέπουν να αυτοκτονείς. Όχι δεν τα παραλέω, αυτό ακριβώς κάνεις.

Βρες άλλους τρόπους να ξεχωρίζεις από την μάζα αφού τόσο πολύ το θέλεις.

 

Βοήθα τους γύρω σου, όσο κι αν κοστίζει.

Άνθρωποι είμαστε όλοι, δε θα ήθελες να είσαι στην θέση τους. Πράξε ανάλογα και βοήθα. Μην μπαίνεις στην λούπα της αντεκδίκησης και πάνω από όλα, μην φοβάσαι.

Ναι, είναι πιθανό να ανοίξει και το δικό σου το κεφάλι και είναι πιθανό να φας και καμιά μπάτσα παραπάνω αλλά θα έχεις βοηθήσει έναν άνθρωπο.

Και αυτό θα είναι σημαντικό για αργότερα.

 

Μην παρατήσεις τα μαθήματα σου, συνέχισε να διαβάζεις όσο κι αν ότι μαθαίνεις σου φαίνεται ανούσιο και γελοίο.

Είναι σίγουρο πως η πλειοψηφία της γνώσης που θα λάβεις δε θα σου χρειαστεί πουθενά, αλλά δυστυχώς με το σύστημα που έχουμε το διάβασμα στο σχολείο είναι το μόνο μονοπάτι που οδηγεί στην επιλογή που θα καθορίσει το μέλλον σου.

Την δουλειά σου.

Και η γνώμη σου θα αλλάξει, είσαι μικρός ακόμα. Θα κατασταλάξεις αργότερα. Αλλά μείνε συνεπής στα σχολικά βιβλία σου, τα άλλα μπορούν να περιμένουν.

Δεν υστερείς σε τίποτα, αυτό να το θυμάσαι και όταν μεγαλώσεις.

Βγες από την φυλακή που ο ίδιος δημιούργησες και ζήσε. Ο διπλανός σου δεν είναι ούτε καλύτερος, ούτε ωραιότερος, ούτε εξυπνότερος, ούτε είναι ο καλός πρίγκιπας του παραμυθιού που σε κυνηγά επειδή έχεις τον ρόλο του κακού μάγου της αυλής.

Σήκωσε ψηλά το κεφάλι και κοίταξε στα μάτια τους πάντες.

Οι γυναίκες είναι δίπλα σου, μην τις φοβάσαι. Είναι το άλλο φύλο, είναι το δώρο του Θεού στον άνδρα, είναι η αιτία που θα ξαγρυπνάς τις νύχτες και θα κουτουλάς στην δουλειά τα πρωινά.

Θα το περάσεις κάποτε, ξεκίνα από τώρα, μικρέ. Οι αγάπες οι πρώτες είναι αυτές που θα θυμάσαι και είναι αυτές που θα σε θωρακίσουν και θα σε διδάξουν.

Ζήσε το, μην το φοβάσαι.

 

Όσο κι αν αγχώνεσαι για το βιοποριστικό, τον βασικό λόγο που πηγαίνεις σχολείο όσο κι αν δεν το πιστεύεις, σταμάτα.

Όσα θα φέρει η στιγμή δε θα τα φέρουν δέκα χρόνια. Χάραξε το στο μυαλό σου και ζήσε κάθε ημέρα όσο το δυνατόν μπορείς δυνατότερα και καλύτερα μόνος σου ή με όσους κοντινούς ανθρώπους έχεις.

Το αύριο είναι ένα κακομαθημένο παιδάκι που αν του σφηνωθεί κάτι στο μυαλό θα το κάνει κι ας σε πάρει κι εσένα η μπάλα. Και δε θα σου ζητήσει συγγνώμη ποτέ.

Τέλος αγαπητέ πιτσιρίκο, πέρνα όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορείς με τους γονείς σου.

Ότι κι αν θέλουν, να τσακίζεσαι να το κάνεις. Όσο κι αν σου σπάνε τα νεύρα, κόλλα τα. Όσο κι αν σου φαίνονται κάπως αυτά που λένε, δέξου τα.

Τα πάντα. Από την καλημέρα που θα σου πουν το πρωί μέχρι και την κατσάδα που θα σου ρίξουν το βράδυ, κράτα τα.

Είναι μνήμες κι αναμνήσεις που θα έχεις για πάντα μέσα σου, γιατί αυτούς τους δυο δεν θα τους έχεις.

Να το θυμάσαι πιτσιρίκο.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου,

με γνωρίζεις.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uVJOieF7K7E

Μοιραστείτε το:

Similar Posts