|

Throwback: Far Cry 3 – Καραντίνα Edition

Θυμάστε το Far Cry 3; Εννοείται ότι το θυμάστε, όλοι το θυμόμαστε. Στην καραντίνα είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε ξανά σε παιχνίδια του παρελθόντος.

Και τί άλλο να κάναμε;

Τώρα, θα πει κάποιος και θα αναρωτηθεί, γιατί να μπεις σε μονοπάτια παλιά;

Γιατί να ταξιδέψεις και πάλι στον κόσμο του PlayStation3;

Επειδή πολύ απλά, στην καραντίνα είχαμε αρκετό χρόνο να σκεφτούμε. Κι όταν σκέφτεσαι, νοσταλγείς. Κι όταν είσαι και gamer, η νοσταλγία σου σε οδηγεί σε αριστουργήματα που έχεις παίξει. Ένα τέτοιο είναι και το Far Cry 3.

Υπερβάλω; Όχι, καθόλου δεν υπερβάλω.

Το Far Cry 3 είναι το τρίτο μέρος της μεγάλης σειράς της Ubisoft, Far Cry. Αναπτύχθηκε κυρίως από τη  Ubisoft Montreal μαζί με τη συνεισφορά κι άλλων μικρότερων παραρτημάτων.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2012, στις 30 Νοεμβρίου. Κι άλλαξε την οπτική μας ως προς τα first-person shooter παιχνίδια.

Να θυμηθούμε όλοι μαζί το πρώτο trailer του παιχνιδιού που θα παίζαμε για τα επόμενα οκτώ χρόνια; Βεβαίως, σας ακούω να λέτε.

~~{}~~

Ακόμη περιμένουμε μια ταινία σε αυτό το σύμπαν. Όμως όχι, πρέπει να βλέπουμε συνέχεια μετριότητες με υπερήρωες. Οι video game movies είναι ρίσκο, δε θα αρέσουν στον κόσμο. Τέλος πάντων.

Όμως ας περάσουμε στα του παιχνιδιού.

~~{}~~

Η Ιστορία του Far Cry 3:

Η ιστορία μας ακολουθεί τον Jason Brody και τις διακοπές με τους φίλους του στα Rook Islands.

Όλοι μαζι γιορτάζουν την έκδοση άδειας πιλότου του Riley, του μικρότερου αδερφού του Jason. Τώρα, για τα Rook Islands:

Πρόκειται για ένα Φανταστικό σύμπλεγμα νησιών, το οποίο έχει καταληφθεί και διοικείται από πειρατές και ληστές.

Βέβαια, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας δεν το γνωρίζουν αυτό. Έτσι, καθώς έχουν σαν στόχο τη Μπανγκόκ για τελευταίο προορισμό του ταξιδιού τους, μετά από μια παρότρυνση καταλήγουν σε αυτά τα νησιά.

Εκεί, μετά από λίγα extreme sports, ατέλειωτο αλκοόλ και πάρτυ μέχρι το πρωί, πέφτουν θύματα απαγωγής. Μια ομάδα πειρατών σχεδιάζει να τους ανταλλάξει με χρήματα, καθώς προέρχονται από εύπορες οικογένειες.

Ειδικά ο Oliver.

~~{}~~

Αρχηγός των πειρατών είναι ο Vaas Montenegro, ο πιο Κακός κακός που έχουμε δει ποτέ στη gaming κοινότητα. Δηλώνει στον Jason ότι θέλει χρήματα για να τους επιστρέψει, όμως σχεδιάζει να τους πουλήσει σαν σκλάβους.

Μετά από μια ιδιάζουσα συγκυρία, ο Jason δραπετεύει από το camp του Vaas, όμως ο μεγαλύτερος του αδερφός, ο Grant, δολοφονείται από τον πειρατή.

Οργισμένος ο Jason, ορκίζεται να εκδικηθεί το θάνατο του αδερφού του, να σώσει τους φίλους του και να σκοτώσει τον Vaas. Και το αφεντικό του, τον Hoyt, τον πιο αδιάφορο κακό που έχει δει ποτέ η gaming κοινότητα.

Χαμένος στη ζούγκλα, ο Jason θα σωθεί από τον Dennis, ένα μέλος της Rakyat tribe, των γηγενών των νησιών. Ο Dennis βλέπει στον Jason έναν πολεμιστή και του χαράσσει το Tatau, το τατουάζ των πολεμιστών Rakyat.

Έτσι, ο Jason ξεκινά να βοηθά τους ιθαγενείς σε αποστολές. Θέλει να κερδίσει την εύνοια τους ώστε να μπορέσει να βρει τους φίλους του. Όμως, όσο προχωρά η ιστορία του Far Cry 3, ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού του που δε γνώριζε ότι υπήρχαν.

Το κάλεσμα του πολεμιστή, το μονοπάτι του πολεμιστή, του Tatau του πολεμιστή, τον καλούν. Και στο τέλος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο, ίσως, δίλημμα της ζωής του.

~~{}~~

Απολογισμός:

Σίγουρα το Far Cry 3 είναι ένα παλιό παιχνίδι. Σίγουρα για αρκετούς gamers έχουν βγει πολύ καλύτερα. Αλλά το καλοκαίρι, η ηρεμία, το κλίμα, η όλη κατάσταση, μας θυμίζει τον κόσμο του Vaas.

Και ναι, πρωταγωνιστής στο παιχνίδι είναι ο Vaas, όχι ο Jason. Τώρα, να πω σε κάποιον να ταξιδέψει στα Rook Islands;

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν το έχει κάνει ήδη. Όμως θα προτείνω σε όλους όσους έχουν μια κόπια στο ράφι τους να βάλουν μια μπύρα στο ένα τους χέρι κι ένα μοχλό στο άλλο.

Και να διασχίσουν για άλλη μια φορά το μονοπάτι του πολεμιστή.

~~{}~~

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts