Τι θα κάνουμε για μια ιδέα

Χωρίς ιδέες ο κόσμος θα ήταν ένα ατελείωτο χάος, ο καθένας θα έκανε ότι του κατέβαινε ή ότι του επέβαλαν οι έχοντες τον “παραπάνω” νου και την θέση.

Όχι, χωρίς ιδέες ο κόσμος δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά ένα κοπάδι πρόβατα που το μόνο που θα το ένοιαζε θα ήταν να βοσκάει και να αφοδεύει.

Κι ας υπάρχουν αυτοί που λένε πως είμαστε και τώρα ένα τέτοιο κοπάδι, δεν είμαστε.

Γιατί ;

Επειδή έστω κι ένα πρόβατο ξεκόλλησε από το τάδε κοπάδι και έκανε το διαφορετικό.

Έπραξε ίσως με κίνδυνο της ζωής του για καλό ίσως ολόκληρου του κοπαδιού. Και μετά το σφάξανε.

Αλλά έπραξε.

Πριν πράξει υπήρχε αυτό που ξεχωρίζει το πρόβατο που σκέφτεται από το πρόβατο που περιμένει το τσιγκέλι : η ιδέα.

Μια ιδέα είναι αυτό που βοήθησε τον πρώτο άνθρωπο να δημιουργήσει την πρώτη του ομάδα για να επιβιώσει και να κυνηγήσει ένα θήραμα που μόνος του φοβόταν.

Μια ιδέα ήταν αυτή που ένωσε την Ελλάδα σε μια εισβολή ενός υπεράριθμου στρατού και έφερε σαν αποτέλεσμα τον αφανισμό της φυλής που τον απάρτιζε.

Μια ιδέα ήταν αυτή που έδωσε το πολίτευμα που όλες οι χώρες δουλεύουν σήμερα και μνημονεύουν την Ελλάδα εξαιτίας του.

Επίσης,

μια ιδέα ήταν αυτή που οδήγησε την πρώτη αξίνα να τρυπήσει ένα κομμάτι γης στην Αραβία και να κάνει τους ανθρώπους εκεί δισεκατομμυριούχους. Μια ιδέα ήταν αυτή που έστειλε τα πρώτα καράβια με λευκά πανιά στον Νέο Κόσμο να αφανίσουν μια φυλή ολόκληρη.

Μια ιδέα ήταν αυτή που έκανε μια φυλή να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει το αυτονόητο, την ισότητα και να βγουν οι αλυσίδες από πάνω της.

Μια ιδέα έκανε έναν τύπο να αμφισβητήσει τις μεγάλες δυνάμεις και να επιβάλει μέσω επανάστασης ελευθερία στην χώρα του, μετά έγινε και μπλουζάκι.

Μια ιδέα ένωσε κάποτε τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σε ένα γιγάντιο σκηνικό σε κάποιο τριήμερο φεστιβάλ εν ονόματι της παγκόσμιας ειρήνης και της αλόγιστης χρήσης ναρκωτικών.

Μια ιδέα είναι που μας κρατάει και ελπίζουμε. Κι αυτό όχι γιατί η ιδέα είναι δική μας απαραίτητα αλλά επειδή έχουμε ανάγκη την ύπαρξη της.

Μια ιδέα είναι μια αλλαγή, είτε καλή είτε κακή. Είναι μια αλλαγή και μερικοί άνθρωποι που δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια διψούν για μια τέτοια. Και οι άλλοι τώρα, αυτοί που συνήθως έχουν μια τέτοια ιδέα ζητούν ανθρώπους να την δεχτούν.

Μια ιδέα από ένα στόμα είναι μια άποψη, μια άποψη που απευθύνεται σε δυο ανθρώπους είναι συζήτηση, μια συζήτηση που απευθύνεται σε πολλούς είναι αλλαγή, μια αλλαγή είναι ιστορία.

Κι όσοι κι αν πέσουν για μια ιδέα από σφαίρα, αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει  γιατί όπως είχε πει κι ο μασκοφορεμένος από πιο πάνω σε μια  νουβέλα κάποτε, οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες.

Ήθελα μια πιο ποιητική λέξη, αλλά ας τον σεβαστούμε.

Κι επειδή η μουσική από την Vendetta δεν με εκφράζει, ορίστε η μουσική της καλύτερης ιστορίας που έχει υπάρξει.

Μοιραστείτε το:

Similar Posts