Το άγαλμα του Chris Cornell

Ο Chris Cornell ήταν ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’90.

Ο θάνατος του συντάραξε όλο το μουσικό κόσμο. Ακόμη περισσότερο τον απλό κόσμο. Εμάς.

Ειδικά όσους μεγάλωσαν με το συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Και αυτοί είναι πολλοί. Είτε έχουν μεγαλώσει με τους Soundgarden, είτε με τους Audioslave.

Η συνεισφορά του Chris Cornell στη μουσική είναι μεγάλη. Και όχι, δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων των μουσικών που τιμήθηκαν μετά το θάνατο τους.

Είχε πολλές επιτυχίες και δύο μπάντες πριν από αυτόν. Αλλά και ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα. Η μπάντα του (Soundgarden) ήταν από τις πρώτες της “Grunge Rock” σκηνής.

Η πολιτεία του Seattle, τίμησε τη μνήμη του Chris Cornell με ένα άγαλμα. Τα αποκαλυπτήρια τα έκαναν οι κόρες του τραγουδιστή.

Μέλη των Soundgarden παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

~~{}~~

Ο Chris Cornell είναι μια περίπτωση ανθρώπου με κάποιο, θα έλεγε κανείς, “πρόβλημα.”

Ο οποίος άνθρωπος δε μιλούσε σε κανέναν. Πραγματικά είναι οξύμωρο να σκεφτείς ότι ένας μουσικός με επιτυχία και χωρίς οικονομικά θέματα οδηγείται στην αυτοκτονία.

Γιατί;

~~{}~~

Παρά τις όλες αρχικές εικασίες του περιβάλλοντος του, αποδείχτηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από αυτοχειρία. Σε ένα ξενοδοχείο, μετά την εμφάνιση των Soundgarden στο Detroit.

Ένας λογικός άνθρωπος δε μπορεί να κατανοήσει μια τέτοια πράξη.

Από την άλλη βέβαια, οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί είναι περίεργοι άνθρωποι. Ζουν και δρουν σε έναν δικό τους κόσμο. Τους απασχολεί κάτι, δεν έχεις ιδέα τί ακριβώς και ίσως ούτε και οι ίδιοι έχουν.

Γι αυτό ίσως δε μπορούν να το εξωτερικεύσουν και να ζητήσουν μια βοήθεια. Μάλλον γι’ αυτό υπάρχει κάτι που τους τρώει εσωτερικά. Και τελικά τους νικά.

Γιατί το αναφέρω;

~~{}~~

Επειδή γεγονότα σαν μια αυτοκτονία ενός τραγουδιστή που γνωρίζουμε όλοι, μας δίνουν μια ευκαιρία.

Όσο μακάβριο και να είναι / ακούγεται / διαβάζεται κάτι τέτοιο.

Και ο Chris Cornell, και ο  Chester Bennington έφυγαν για να μας θυμίζουν πως είναι καλό να μιλάμε.
Είναι καλό να βγάζουμε από μέσα μας το οτιδήποτε μας προβληματίζει και μας ενοχλεί.

Πρέπει να τους θυμόμαστε για πάντα για τη μουσική που δημιούργησαν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι αφαίρεσαν οι ίδιοι τη ζωή τους κι άφησαν πίσω τους οικογένειες.

Ορίστε και μια από τις ωραιότερες παρουσιάσεις του Chris Cornell. Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα. Με άγαλμα ή και χωρίς άγαλμα.

Δεν έχει σημασία.

~~{}~~

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts