Βανδαλισμός στο άγαλμα του Chris Cornell

Ο Chris Cornell ήταν αναμφισβήτητα μια φωνή που θα θυμόμαστε για πάντα. Όλοι όσοι ακούμε rock και metal, μαζί με όλα τα παρακλάδια τους.

Είναι, ή μάλλον ήταν, ένας τραγουδιστής ο οποίος είχε και έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Κι ακόμη περισσότερο στο αυτί μας.

Πριν τον αγαπήσουμε λίγο παραπάνω με τα ακουστικά sets του, ο Chris Cornell πέρασε από δύο τεράστιες μπάντες: τους  Soundgarden και τους Audioslave. Ταλαντούχοι μουσικοί, εξέλιξαν το “Grunge Rock” κι ακόμη καλύτερα, το έκαναν δικό τους.

~~{}~~

Ο Chris Cornell μας άφησε στις 18 Μαΐου του 2017.

Βρέθηκε αναίσθητος από ένα σωματοφύλακα του σε ξενοδοχείο του Ντιτρόιτ, όπου περιόδευε με τους Soundgarden.

Στο λαιμό του ήταν τυλιγμένη μια κορδέλα γυμναστικής, ενώ από το στόμα του έτρεχε αίμα. Η επίσημη δήλωση αιτίας θανάτου του, ήταν η αυτοκτονία.

Λίγους μήνες μετά, η πολιτεία του Seattle έστησε ένα άγαλμα του τραγουδιστή για να τον τιμήσει. Ακριβώς έξω από το Seattle’s Museum Of Pop Culture. Τα αποκαλυπτήρια τα έκαναν οι κόρες του. Μεγάλη τιμή για τον ίδιο τον Chris Cornell, αλλά και μεγάλη τιμή για το Ντιτρόιτ.

Στα τελευταία νέα που αφορά το άγαλμα του Chris Cornell, κάποιοι ανεγκέφαλοι κατόρθωσαν να το βανδαλίσουν. Συγκεκριμένα, το έβαψαν με λευκή μπογιά.

Η εικόνα του αγάλματος κάνει το γύρω του διαδικτύου αλλά και του κόσμου. Οι θαυμαστές του Chris είναι οργισμένοι με το γεγονός, η οικογένεια του εξαγριωμένη.

Αυτή είναι η εικόνα του βανδαλισμένου αγάλματος:

~~{}~~

Εικόνες ντροπής για όλους μας. Τέτοιες ενέργειες κάνουν όσους από εμάς ακόμη ελπίζουμε ότι η ανθρωπότητα θα εξελιχτεί, να κατεβάζουμε το κεφάλι. Αναστενάζοντας βαριά.

Το καλό της υπόθεσης, είναι ότι οι fans του Chris Cornell καθάρισαν και φρόντισαν το άγαλμα. Η σύζυγος του τραγουδιστή, τους ευχαρίστησε δημόσια.

~~{}~~

Ολόκληρη η δήλωση της Vicky Cornell:

Τα παιδιά μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι εξαιτίας της είδησης του βανδαλισμού του αγάλματος του Chris. Το άγαλμα, δεν είναι απλά ένα έργο τέχνης, αλλά και μια αφιέρωση στον Chris, στην μουσική του κληρονομιά και όσα πίστευε και υπερασπιζόταν. Εκπροσωπεί τον Chris, που λατρεύεται όχι μόνο στην πόλη του, το Seattle, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Στο πρόσωπο αυτού του μίσους και της καταστροφής, ευχαριστούμε όλους όσους δείχνουν αγάπη και συμπαράσταση. Μας γεμίζει ελπίδα να μαθαίνουμε πως οπαδοί επιχείρησαν να αποκαταστήσουν το άγαλμα, καθαρίζοντάς το από τον βανδαλισμό.

Το άγαλμα θα αποκατασταθεί. Το μίσος δεν θα νικήσει. Ο Chris είναι γιός του Seattle.

~~{}~~

Ελπίζουμε ότι ήταν η τελευταία, τέτοιου είδους, ενέργεια. Η μουσική  είναι εκείνη που μας κρατά συντροφιά στα δύσκολα και παρέα στα εύκολα.

Οι ερμηνευτές της είναι αυτοί που μας τη μεταδίδουν και μας κάνουν να τη νιώθουμε, πέρα από να την ακούμε. Όχι ένα, αλλά δέκα αγάλματα σε πόλεις χρειάζεται να χτίσουμε για αυτούς τους ανθρώπους.

Όχι μόνο για τον Chris Cornell, αλλά για τον καθένα τους. Για τον καθέναν από αυτούς που μας γνωρίζουν καλύτερα ακόμη κι από τους παιδικούς μας φίλους.

~~{}~~

Μοιραστείτε το:

Similar Posts